Højvandssikring

Vand i kælderen har mange boligejere prøvet, og det er ikke nogen sjov oplevelse, og den kan også vise sig at være ganske dyr. Ikke bare materielle skader men også tit og ofte er det ting med affektionsværdi folk mister, fordi de har opbevaret ting, de f.eks. har arvet i kælderen.

Heldigvis er teknologien udviklet rigtig smart til netop at undgå de største skader på kælderrum og diverse inventar. Højvandslukke, tilbageløbsstop og pumpeløsninger kan redde en kælder fra undergang og i sidste ende spare boligejeren en masse penge i både forsikring og ekstra arbejder.

En højvandslukker kan være en god idé hvis kloaksystemet under boligen lider nød, der kan være opstemning i rørene, som gør det sværere at aflede vandet, og det så af dén grund løber tilbage i kælderen og op af gulvafløbet. Når vandet er begyndt at løbe tilbage i rørene, og man har monteret en højtvandslukker, så kommer vandet ikke ind, og vandet står stille i rørene, indtil der er plads ude i kloak systemet igen.

En højvandslukker skal være godkendt efter gældende love og regler og må kun monteres og serviceres af en autoriseret kloakmester.