Stoppet kloak?

Hvis uheldet er ude, og du har et stoppet afløb. Eksempelvis toilet, wc, køkkenvask, håndvask, gulvafløb, brusekabine eller badekar. I mange tilfælde kan du fixe det selv.

Læs nedenstående guide, hvor vi vil komme med råd til, hvordan du får gang i dit afløb igen, samt hvordan man forebygger og bedst muligt undgår prop i afløbet.

Stoppet toilet og wc

Er toilettet stoppet har man brug for en god gammel dags svupper. Svupperen sættes ned i udløbet på toilettet, så det blokeres. Derefter fyldes toilettet med vand.

Svupperen motioneres et par gange op og ned hvor afløbet stadigvæk holdes blokeret med svupperen. Så dannes der et vakuum og svupperen fjernes hurtigt.

Dette vil i de fleste tilfælde løse problemet. Hvis toilettet stadigvæk er stoppet bør du ringe til autoriseret kloakmester, der kan afhjælpe problemet.

Forebyggelse af stoppet toilet kan gøres ved at bruge det store skyl i stedet for det lille. I ældre huse er kloakkerne dimensioneret til, at et toilet skal skylle med 6-8 liter vand, hvor et sparertoilet i dag skyller med 2-4 liter vand.

Derudover er det vigtig at vatpinde, bind, tamponer og lignende ikke kommer i toilettet.

Stoppet afløb

Stoppet køkkenvask og håndvask

Er vasken stoppet og der stadigvæk er en smule gennemløb, kan man hælde 1-3 liter kogende vand i afløbet. Man kan med fordel tilsætte lidt opvaskemiddel som kan opløse eventuelt fedtstof i afløbet.

Hvis afløbet er helt stoppet bør du ringe til autoriseret kloakmester, der kan afhjælpe problemet.

Forebyggelse af stoppet vask kan gøres ved at hælde kogende vand med opvaskemiddel i afløbet et par gange om ugen. Derudover skal man være opmærksom på ikke at hælde stege fedt og madrester i afløbet, da dette hurtigt sætter sig i afløb og vandlås med tilstopning til følge.

Vi fraråder at anvende stærke midler som afløbsrens og kaustisk soda, da disse midler kan forårsage skade på kloakken, og i værste fald personskade.

Tilstoppet gulvafløb og brusekabine

Er gulvafløbet stoppet skyldes det tit og ofte hår og sæberester. Risten afmonteres og renses omhyggeligt for hår og sæberester. Hvis der er indbygnings vandlås i afløbet tages denne op og renses grundigt. Når vandlåsen er kontrolleret for vand gennemstrømning under vandhanen monteres vandlås og rist igen i afløbet.

Hvis gulvafløbet fortsat er stoppet efter dette, bør du kontakte autoriseret kloakmester, der kan afhjælpe problemet.

Vedligeholdelse og forebyggelse af stoppet gulvafløb gøres ved jævnligt at rense afløb for hår og sæberester.

Vi fraråder at anvende stærke midler som afløbsrens og kaustisk soda, da disse kemikalier kan forårsage skade på kloakken, og i værste fald personskade.

Tilstoppet badekar

Afløbet fra badekar løber som regel til gulvafløb. Hvis dette er tilfældet udføres ovenstående trin. Hjælper dette ikke, eller er vandlåsen placeret under badekarret, bør du kontakte autoriseret kloakmester, der kan afhjælpe problemet.

Er afløbet stadigvæk stoppet?

Vi sidder klar ved telefonen døgnet rundt til at hjælpe dig med dit kloakproblem. Tøv ikke med at ringe til vores dygtige medarbejdere på telefon 39 68 06 55 – vi tilbyder også akut kloakservice.